Sertéskaraj velesült chutneyval
hirdetés
A keleties ízek jól harmonizálnak a sertéskarajjal, a hagyma chutney pedig egyszerre édes, csípős és kissé savanykás.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 2 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- 1 kávéskanál só
- 2 dl fehérbor
- 1 közepes db lila hagyma
- 2 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db alma (lehetőleg zöld)
- 5 dkg mazsola
- 1 db chili
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt. A hagymákat vékonyra szeleteljük, a húst befűszerezzük az ötfűszer keverékkel és a sóval.
- A hagymát is sózzuk, a sütőedénybe terítjük, majd ráültetjük a húst, lefedjük fóliával, és a sütőben legalább 1 órát pároljuk.
- Levesszük a fóliát, majd kb. fél óra alatt pirosra sütjük a húst.
- A hagymát közepesen magas lángon lábosba tesszük az összes megmaradt borral, lével, a húst fóliával letakarva pihentetjük, addig a chutney is elkészül.
- A hagymához dobjuk a felaprított chilit és a mazsolát, majd amikor már kissé sziruposra főtt, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldalmát is, és pár perc alatt összerottyantjuk, hogy még ropogós maradjon. Ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot. A felszeletelt karajjal tálaljuk.
Forrás: Nosalty