Ezt imádni fogod! Mézes fetakrém házi tortillával
hirdetés
Különleges ízkombináció, amit mindenképp érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
hirdetés
Fetakrém
- 400 g feta sajt
- 150 ml tej
- 3 ek méz
- 0.5 teáskanál chilipehely
- 1 késhegynyi bors
- 250 g olajbogyó
- 100 ml olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db chili
- 3 db koktélparadicsom
- bazsalikom ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Tortilla
- 150 g kenyérliszt bl80
- 200 ml víz
- 70 ml olívaolaj
- 8 g sütőpor
- 5 g só
- 2 púpozott ek kukoricadara
Elkészítés:
- A krémhez az olívabogyót és a fokhagymát egy kisebb hőálló tálba tesszük. Adhatunk még hozzá hagymát, paprikát, paradicsomot, chilipaprikát is, ami éppen van otthon. Ráöntjük az olívaolajat, fűszerezzük, majd mehet is az előmelegített sütőbe 200 C fokon 20 percre.
- A fetát lecsöpögtetjük, majd konyhai darálóba tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a mézet és a fűszereket, majd addig daráljuk, amíg egységes, krémes nem lesz. Ha sózni szeretnénk mindenképp kóstoljuk meg, a feta miatt alapvetően sós lesz.
- A tortillához kimérjük a hozzávalókat, majd dagasztógépben vagy kézzel 15 percig dagasztjuk. Lefedve 30 percet hagyjuk pihenni. Ha letelt az idő, 8 részre osztjuk. Amíg nyújtásra várnak szintén lefedjük, hogy ne száradjon ki.
- Egy kb. 30 centi átmérőjű serpenyőt felmelegítünk. Magas hőfokkal dolgozzunk, hogy sütés közben ne száradjon ki a tortilla. A nyújtást egyenként végezzük, a felületet meghintjük liszttel és kukoricadarával (ettől ropogósabb lesz) majd olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk.
- A serpenyőbe tesszük, magas hőfokon kb. 1-2 perc alatt megsül oldalanként. Vigyázzunk mert könnyen odaég. A megsült tortillát konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
- Ha mindezzel megvagyunk, már nincs más hátra mint mártogatni a frissen sült tortillát!
Forrás: Nosalty