hirdetés

Partnereink

Korpacibere és vetrece az Andrássy úton

hirdetés

Korpacibere és vetrece az Andrássy úton

Minden előzetes várakozást felülmúl az Andrássy út 41. alatt található, bő egy évvel ezelőtt megnyitott SZÉK forgalma, ahol a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak.

Réti Sebestyén, az étterem séfje és Varga Szidónia ügyvezető most új étlappal rukkoltak elő, a menüsor összeállításához pedig Kövi Pál, a Four Seasons hotellánc alapítójának és az erdélyi konyha nagy rajongójának receptjeiből merített ihletett. A vendégek így már az advent időszakában megkóstolhatják többek közt a burduf körözöttet, a korpacibere levest vagy gulyás vetrecét is.

hirdetés

2020 októberében nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában Magyarország első székely gourmet étterme, amely azóta nemcsak a fővárosiak, de a külföldi turisták egyik kedvenc vendéglátóhelye is lett egyben. Ezzel megvalósult a csapat nagy álma, hiszen sikerült feltenni az erdélyi konyhát a nemzetközi porondra, amire korábban még nem volt példa. A stáb emellett történelmi áttekintést is ad a külföldi vendégeknek Székelyföldről, ami az étterem hitvallását is erősíti egyben.

A SZÉK dolgozói megtanulták, hogyan lehet az általuk megálmodott étkeztetést nagy sebességgel, ugyanolyan minőségben végezni, így a megnövekedett forgalmat is képesek kiszolgálni a komoly szervezettségnek köszönhetően. A konyhában használt alapanyagok egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől kerül beszerzése, és kizárólag az ősi receptek és a modern konyhatechnológia ötvözésével újragondolt, különleges magyar, erdélyi és székely gourmet fogásokat kínálnak.

Burduf körözöttől a céklás csokoládékrémig

A hiánypótló étterem séfje, Réti Sebestyén, aki korábban a Déryné Bistro, a Food Boutique és a Nad’or Boutique Bistro konyháját is vezette, most újragondolta az étlapot, amivel hamarosan találkozhatnak is majd a vendégek. A korábban Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön is dolgozó séf Kövi Pál egykori profi labdarúgó, a Four Seasons alapítója és nagy erdélyi konyharajongó receptjeiből ihletet merítve alkotta meg a menüsört, amely tipikusan őszi és téli ételeket soroltat fel. A menüsor tervezésében partnere volt az étterem székelyudvarhelyi származású ügyvezetője, Varga Szidónia is, aki a neveltetéssel együtt kapta az székely hagyományokat és értékeket, ami a mai napig meghatározza mindennapjait.

Az étlap egyik legkülönlegesebb eleme a korpacibere leves túrógaluskával, ami egy speciális, de nagyon eredeti savanyítási eljárással készül teljesen természetes úton. Az étteremben mások mellett olyan modern köntösben tálalt székely ételeket kóstolhatunk advent időszakában, mint a burduf körözött puliszka lángossal, a fehérboros töltött káposzta, a gulyás vetrece vagy a pisztrángfilé, amit tárkonyos burgonya salátával tálalnak. Réti Sebestyén a desszertválogatásra is gondosan ügyelt: a vendégek céklás csokoládékrémből, szilvás pitéből és tökmagfagylaltból választhatnak. Az ételek mellett Erdély, Magyarország és a Kárpát-medence minőségi borait is megtalálhatjuk náluk, emellett különleges zöldségpárlatokkal, pálinkával, hagyományos és ízesített erdélyi sörökkel is várják a vendégeket.

A székely gourmet étteremben egyébként egy másik újdonsággal, heti séfajánlattal is készülnek a közeljövőben. Sőt, várhatóan heteken belül fűtött teraszon is helyet tudnak majd foglalni a vendégek a fényárban úszó Andrássy úton.

Forrás: akoczka.com

Kép: SZÉK

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.27.

Ma Virgil napja van.

3+1 tipp a sikeres és gyors ingatlanértékesítéshez

Lassan két éve lesz, hogy alapjaiban változott meg körülöttünk a világ, s vele együtt az életünk, a mindennapjaink is. Lenyomatokat hagyott a pandémia...

  • 2021-11-27 09:03
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj k...

  • 2021-11-27 07:59
A Halaknak megújulásra van szüksége

A párkapcsolatán és az önértékelésén is sokat javíthat egy kis megújulás.

  • 2021-11-27 07:00
Indul a karácsonyi szezon – az ünnepekre készülőket már várja a SPAR

Bőséges kínálattal és számos újdonsággal készül a SPAR az idei karácsonyi szezonra és a szilveszterre. Az áruházlánc széles ünnepi áruválasztékkal, ha...

  • 2021-11-27 05:30
A műanyag hulladék nem szemét!

Ha szétnézünk a háztartásunkban, szinte nem tudunk olyan területre pillantani, ahol a szemünk ne akadna meg műanyag terméken. Az ajtó, az ablak, a ber...

  • 2021-11-26 23:45

hirdetés

Páratlan lehetőség a pályakezdő zenei előadóknak

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját ...

  • 2021-11-26 22:37
Versenyelőny az energiahatékonyság

A fővárosban és környékén, valamint a legnagyobb városainkban akár kétszeres is lehet a korszerű, hűthető-fűthető, szigetelt, nagyobb belmagasságú rak...

  • 2021-11-26 21:13
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Emmy-díjas a Call my agent

Nemzetközi Emmy-díjat kapott vígjáték kategóriában a Tíz százalék című sorozat negyedik évada.

  • 2021-11-26 18:41
Baby boom Izlandon a karantén után

Rekordszámú kisbabára számítanak idén Izlandon a járvány miatt bevezetett lezárások után – az északi szigetország jó úton halad afelé, hogy az eddigi ...

  • 2021-11-26 17:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés