Magyaros gombaleves vajas galuskával
hirdetés
Egy kis plusz tejföl biztos nem árt neki, de anélkül is megállja a helyét az asztalon, legyen szó akár hétköznapi, akár hétvégi menüről.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 dkg vaj
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 nagy db gomba
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek majoranna
- 2 l víz
- 1 db tojás
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 ek vaj
- 175 g tejföl
- 1 púpozott ek finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk.
- A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Kettőt keverünk rajta, és hozzáadjuk a répákat és a gombát.
- Elkeverjük, megszórjuk majorannával, sózzuk, borsozzuk, felöltjük vízzel, lefedjük, és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
- A tejfölt kikeverjük 1 púpozott ek liszttel, belemerünk egy kanállal a léből, és csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a leveshez. A tojást kikeverjük a maradék liszttel, adunk hozzá egy csipet sót, és hozzáöntjük az olvasztott vajat. Csomómentesre keverjük, és szépen beleszaggatjuk a levesbe. Várunk 1-2 percet, míg feljönnek a galuskák a felszínre, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, megvárjuk, míg a leves rottyan egyet, és elzárjuk alatt a gázt.
Forrás: Nosalty