Ellenállhatatlan olasz tojásleves
hirdetés
Szerencsére az olaszok tojásleveséhez nincs szükségünk sok vagy igazán drága alapanyagokra, sőt még az elkészítése is időkímélő. A technikája egyszerű, és az összetevők - húsleves, tojás, parmezán és a friss fűszernövények - szintén könnyen beszerezhetőek.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1.5 l csirke alaplé
- 4 levél bazsalikom
- 4 szál petrezselyem
- 4 db tojás (nagyobb)
- 75 g parmezán sajt (finomra reszelt)
- só ízlés szerint
- 1 csipet bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
- Öntsük a csirkealaplevet egy közepes edénybe, majd forraljuk fel közepes lángon. Közben elkezdhetjük a friss bazsalikom és petrezselyem szedését: 3-4 friss bazsalikom- és petrezselyemszálról annyi levelet csipkedjünk le, amíg nagyjából 1-1 evőkanálnyit le nem szedtünk.
- Helyezzük mindkét fűszernövény leveleit egy közepes tálba, adjunk hozzá 4 nagy tojást, 75 g frissen reszelt parmezánt (az előrecsomagolt parmezándarabok nagyjából fele), egy csipet sót, majd keverjük össze.
- Az alaplé alatt csökkentsük a hőt alacsonyabbra, lassú keverés mellett öntsük a tojásos keveréket a forrásban lévő húsleveshez. Ha nagyobb darab tojásfelhőket szeretnénk a végeredményhez, nagyon lassan keverjük. Az apróbb tojásdarabok érdekében gyorsan keverjük 1 percig, majd keverés közben adjuk hozzá a tojásos keveréket. Ha befejeztük a tojásöntést, hagyjuk abba a keverést, engedjük felforrni addig, amíg a tojás megfő és megpuhul (körülbelül 1 percig).
- Kóstoljuk meg a tojáslevest, fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal és (szükség szerint) sóval. Bár a legjobb azonnal, forrón tálalni, a maradékot légmentesen záródó edényben, legfeljebb 3 napig hűtőszekrényben is el lehet tárolni.
Forrás: Nosalty