Savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli
hirdetés
Variáció rakott krumplira, ezúttal fűszeres savanyú káposztával és aranybarnára sütött csirkecombokkal rétegezve.
Hozzávalók:
hirdetés
- 125 g bacon
- 800 g burgonya (szeletelve)
- 4 db csirke felsőcomb (filé)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 500 g savanyú káposzta
- 2 szál kakukkfű
- 1.5 dl fehérbor
- 400 g tejföl
Elkészítés:
A bacont egy nagyobb serpenyőben aranybarnára sütjük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk és félretesszük. A bacon kisült zsírjában átpirítjuk a sózott-borsozott csirkecombfiléket, először bőrös oldalukkal lefelé, majd megfordítjuk, és a másik felét is szép pirosra sütjük. Szintén kivesszük a serpenyőből és félrepakoljuk.
A csirkecomb helyére most az átmosott és kissé összevágott savanyú káposzta kerül néhány szál kakukkfű társaságában. Pirítjuk pár percig, majd amikor már elkezdett összeesni, felöntjük a borral, megvárjuk, amíg elpárolog alóla, majd elzárjuk a lángot. Egy kisebb tepsi vagy jénai alját kibéleljük egy adag felszeletelt, főtt burgonyával, erre jön a káposzta fele, majd rá a csirkecombfilé. Rászórjuk az előzőleg megsütött bacont, majd egy újabb adag káposztával fedjük be, erre egy utolsó réteg burgonya következik, végül pedig meglocsoljuk tejföllel. 190 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Nosalty