Kapros juhtúrós gombóc recept húsok mellé
hirdetés
A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle.
Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét juhtúróval is fokozhatjuk. Kaporral meg minden sokkal jobb! Húsok mellé kiváló köret szalonnapörccel megszórva, vagy anélkül.
hirdetés
Hozzávalók:
25 dkg juhtúró, 25 dkg tehéntúró, 4 db tojás, 100 g búzadara, 5 dkg vaj, só és bors ízlés szerint, 1 csokor kapor
Elkészítés:
Összekeverjük a kétféle túrót, sózzuk, borsozzuk. (Ha szeretjük a juhtúrót, csak abból is készíthetjük.) A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az olvasztott vajjal együtt a túróhoz adjuk, villával összekeverjük, majd a búzadarát is hozzáadjuk. Felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós masszához keverjük, az apróra vágott kaprot is beletesszük, majd egy órát hideg helyen pihentetjük. Sós vizet forralunk, vizes kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk, és kifőzzük.
Forrás: Nosalty