A legegyszerűbb narancsos forralt bor
hirdetés
A tél egyik közkedvelt lélekmelengetője a forralt bor. Így készül el gyorsan és finoman!
Hozzávalók:
hirdetés
- 5 dl vörösbor
- 2.5 dl víz
- 2 ek cukor
- 2 db fahéjrúd
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 1 fél narancsból nyert narancslé
- 0.5 közepes db narancs
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet, és beleszórjuk a cukrot. Majd hagyjuk felolvadni. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Majd öntsük hozzá a vörösbort, és facsarjuk bele fél citrom és narancs levét. A másik fél narancsot vágjuk fel kockákra, és adjuk azt is a forralt borhoz. Amint felforr az egész, vegyük is le a tűzről, és lehetőleg forrón fogyasszuk is!
Forrás: Nosalty