Holland mustárleves
hirdetés
Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálalhatjuk, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből egy sajtos szendvics mellé ebédre.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 20 dkg burgonya
- 2 ek dijoni mustár (magos)
- 100 ml főzőtejszín
- 2 db leveskocka
- 2 ek olívaolaj
- 1 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk a zöldségeket, rádobjuk a leveskockákat, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a mustárt. Puhára főzzük a zöldségeket, majd botmixerrel leturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal. Felöntjük a tejszínnel, még egyet forralunk rajta, és már találhatjuk is.
Forrás: Nosalty