Sült zöldségsaláta fetával
hirdetés
A téli zöldségek utolsó felhasználásának egyik utolsó kísérlete. Önmagában is remek fogás, de húsok mellett is megállja a helyét, mint köret.
Hozzávalók:
hirdetés
- 3 db édesburgonya
- 5 közepes db cékla (a fele lehet aranycékla)
- 3 közepes db salottahagyma
- 20 dkg feta sajt
- 1 marék dió
- 3 ek olívaolaj
- 3 szál kakukkfű
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
A céklát és a krumplit megmossuk. A céklát bedörzsöljük pár csepp olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk, tepsire tesszük. A krumpli szintén mehet a tepsire. Jól megsütjük őket. A céklának a méretétől is függ, hogy mennyi kell neki, úgyhogy ellenőrizzük! A krumpli akkor jó, ha a villa beleszalad, ez kb. 35 perc. Ha a krumpli kész, kivesszük, meghámozzuk, és kockásra vágjuk (előtte azért célszerű kicsit hűteni). Ha a cékla már szépen puhul, a salottákat vékony csíkokra vágjuk, és alufólián, olívaolajjal megspriccelve a cékla mellé telepítjük kb. 10 percre. Ha kész, kivesszük őket - a céklát kiszedjük az alufóliából (vigyázva bontjuk ki, nehogy a gőz kicsapjon), és megpucoljuk. Ha nem aranycéklával dolgozunk, kesztyűben. Kockára vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, végül az egészet jól összeforgatjuk. Tálaláskor a feta sajtot és az apróra vágott diót igazságosan elosztjuk az adagokon.
Forrás: Nosalty