Egyszerű almaleves - így, az ünnepek előtt
hirdetés
Az egyik legegyszerűbb gyümölcsleves - ilyenkor télen melegen még jobban esik, mint hidegen.
Hozzávalók:
hirdetés
5 közepes db alma, 3.5 dkg cukor, 2 db fahéjrúd, 1 ek szegfűszeg, 0.5 citromból nyert citromhéj, 1.5 dl tejföl, 1.5 dkg finomliszt, 1 l víz
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és belereszeljük a citromhéjat. 15 percig főzzük, míg az alma nagyjából megpuhul. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és hozzámerünk egy merőkanálnyi főzővizet, majd csomómentesre keverjük. Visszaöntjük a levesbe, és még 5 percig főzzük.
Forrás: Nosalty