Camembert krémleves karalábéval
hirdetés
Melegen a legjobb, de langyosan és hidegen is elkészíthető. A Camembert mindenképp kéreg nélkül kerüljön a levesbe, különben keserű lesz!
Hozzávalók:
hirdetés
- 600 g karalábé
- 1 kis db vöröshagyma
- 50 g vaj
- 30 g finomliszt
- 1 l zöldség alaplé
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 100 g camembert sajt (kéreg nélkül)
- 1 csokor turbolya
- 1 csipet szerecsendió
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A karalábét megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A vajat egy megfelelő méretű lábosban felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a karalábékockákat és 10-15 percig pároljuk.
- Ezután megszórjuk liszttel és hozzáöntjük a forró alaplevet. A levest felfőzzük, majd kb 10-15 percig főni hagyjuk, miközben cukorral ízesítjük.
- A levest pürésítjük, majd hozzáadjuk a camembert kockákat és alaposan elkeverjük, amíg felolvad.
- Végül citromlével, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük a levest. Tálaláskor friss turbolyával vagy petrezselyemmel szórjuk meg.
Forrás: Nosalty