Currys lencsefőzelék
hirdetés
Finom, indiai ízvilágú, könnyű étel. Megállja helyét bármelyik nap, legyen tél, tavasz, nyár vagy épp ősz. Ovo-lakto vegetáriánus étel, de bátran fel lehet dobni egy kis pirított baconnel, kolbásszal vagy húskockákkal is.
Hozzávalók:
hirdetés
- 400 g lencse (konzerv)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml víz
- 400 g vörösbab (konzerv)
- 0.5 közepes fej karfiol
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk curry por
- 0.3 tk római kömény
- 0.3 ek koriander
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A lencse levét leszűrjük, majd a vízzel, a megtisztított hagymával, burgonyával és fokhagymával összeturmixoljuk. Ezután mehet egy edénybe és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a curryt, a sót,a borsot és alaposan elkeverjük. A karfiolt apró rózsákra bontjuk, majd leöntjük 1 ek olívaolajjal, korianderrel, sóval és borssal, majd elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük, majd 200 C fokon kb. 15 percig sütjük. A bab felét főzés közben hozzáadjuk a lencsekrémhez, a másik felét 1 ek olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Sót, borsot és római köményt adunk hozzá. Ha elkészült minden, a babot és a karfiolt feltétként tálaljuk.
Forrás: Nosalty