Villámgyors padlizsánragu
hirdetés
Pofonegyszerű recept, mégis különleges, egzotikus ízvilágú étel. Nem kell hozzá sok minden. Nézzünk körbe a fagyasztónkban és hűtőnkben elfeledett zöldségek után.
Aki vegán, vegetáriánus étrendet folytat, feltétlenül próbálja ki, mert isteni ez a recept, de húsevőknek is bátran ajánljuk!
hirdetés
Hozzávalók:
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 db padlizsán
- 1 nagy db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db paradicsom
- 2 ek füstölt pirospaprika
- 2 ek curry por
- 1 ek kurkuma
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 dl kókusztej (1 konzerv)
- 100 g spenót
- 300 g zöldborsó
- 1 bögre basmati rizs (2 bögre vízben megfőzünk)
- 2 db újhagyma
- petrezselyem ízlés szerint (vagy koriander)
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra, majd egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan pirítsuk le. Ha kész, tegyük félre. (Ez alatt érdemes odatenni a rizst is.)
Készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat és paradicsomot. Pirítsuk őket pár evőkanál olívaolajon.
Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg erőteljes curry illat nem lesz. Öntsük fel a kókusztejjel, és főzzük kevergetve 1-2 percig.
Amikor kissé besűrűsödött, adjuk a keverékhez a fagyasztott zöldborsót, kicsivel később a sült padlizsánt. Legvégül pedig a spenótot. (Lehet fagyasztott, szálas spenót is.)
Forraljuk mindezt pár percen át. Forrón isteni, de újramelegítve több napig fogyasztható.
Aki szereti, tálaláskor szórhat a tetejére aprított korianderzöldet vagy petrezselymet. Rizzsel, bulgurral vagy kuszkusszal tálaljuk.
Forrás: Nosalty