Toszkán göngyölt hús
hirdetés
![Toszkán göngyölt hús](https://delina.hu/userfiles/7/8/78a91c9cfd9748768a2a9c7470c8f1ab_thum_300x336.jpeg)
Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját! Krumplipürével csodás, de sült zöldségekkel is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg sertéshús (sertés felsál)
- 15 db szárított paradicsom
- 10 dkg mandulapehely (tört)
- 5 dkg kapribogyó
- 4 szál rozmaring (kakukkfű is jó)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 13 szelet bacon
Elkészítés:
A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a hús egyharmad magasságában, mintha a felső részét le akarnánk metszeni, de a vége előtt két centivel megállítjuk a folyamatot. Lehajtjuk oldalra a felső részt, és most innen visszafelé vágunk ugyanígy a másik irányba. Ugyancsak megállítjuk a folyamatot két centivel azelőtt, hogy végigmetszenénk a húst. Ekkor lehajtjuk a másik irányba a most elvágott részt. Így kapunk egy nagy kiterjedésű lapos felületet, amit ha kell, akkor egy kicsit kiklopfolhatunk, amennyiben van sima felületű húsklopfolónk. Vigyázzunk, ne szakítsuk szét a húst.
Egy tálban keverjük össze a tölteléket: aprítsuk fel a létől leszűrt kapribogyót, vágjuk kisebb kockákba a lecsöpögtetett szárított paradicsomot, szórjuk rá a zacskóban már kissé összetört mandulapelyhet. Ha nem olívaolajos paradicsomot használunk, akkor két kanál olívaolajat keverjünk a töltelékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tépkedjük rá az egyik ág rozmaring leveleit, ezt össze is vághatjuk kisebb darabokba (kakukkfüvet is használhatunk, nekem most ez volt otthon!).
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy hosszúkás tepsit olívaolajjal kenjünk ki.
Terítsük a bacon szeleteket egy deszkára: keresztben jobbról-balról egymás után alulról felfelé haladva, hagyjunk meg három szeletet. Az egyiket hosszába terítsük végig a már lent fekvő szeleteken. Most jöhet a hús, fektessük a bacon ágyra. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik oldalán egy hosszanti csíkot hagyjunk szabadon. A másik (töltelékes) oldalról kezdjük a hús göngyölését. Egyelőre a bacon szeletek maradjanak a deszkán. Csak a húst göngyöljük félig fel. Majd a másik oldalon hajtogassuk fel a bacon szeleteket a húsra, és ezzel együtt hajtsuk rá a már feltekert rész tetejére.
Így egyben mehet a tepsibe. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 25-30 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára a külsejét. Sütés után hagyjuk egy kicsit pihenni, utána szeleteljük. Hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
![Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval](https://delina.hu/userfiles/e/f/efb32358eef77367d88264bd7a978b47_thum_130x135.jpg)
![Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!](https://delina.hu/userfiles/3/e/3e585ef0b283e0274a22339414dcdd07_thum_130x135.jpeg)
![Édesburgonya-krémleves kókusztejjel](https://delina.hu/userfiles/f/5/f50395b6f77dac5d4ad25e2ca875ccd5_thum_130x135.jpg)
![Paprikakrémleves egyszerűen!](https://delina.hu/userfiles/7/4/744eb17a89745a7efc4ab00706cb359a_thum_130x135.jpeg)
![Könnyű és puha túrógombóc](https://delina.hu/userfiles/d/d/dd0992cc86c9043e7f6f843ba8b57b9e_thum_130x135.jpeg)
![Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával](https://delina.hu/userfiles/7/1/717353806eb42e36708d50e7acd22a32_thum_130x135.jpg)
![Elindult az Országos Bortúra!](https://delina.hu/userfiles/4/e/4ebfe01acc1b92648c0e6fb3107669a7_thum_130x135.jpg)
![Édes Valentin-nap egészségesen](https://delina.hu/userfiles/0/4/0410876a8ea0cf17d374c8bdb046ef9c_thum_130x135.jpg)