Vegán zöldségpesztós pasta
hirdetés
Finom pesztót készíteni bármiből lehet szerintünk, így ezúttal zöldségekből csináltunk tízujjmegnyalós szószos tésztát. Ráadásul az benne a legjobb, hogy amíg nem kaphatók frissen ezek a zöldségek, fagyasztott verziójukból is elkészíthetjük, ugyanolyan finom lesz!
Mivel vegán receptről van szó, a parmezánt sörélesztőpehelyre cseréltük, és durum spagettitésztát használtunk, aminek a főzővizéből a szószba is mentettünk egy keveset. Ja, és az egésszel megvagyunk röpke félóra alatt.
hirdetés
Hozzávalók:
- 6 ek olívaolaj
- 1 nagy fej fehér hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg zöldbab
- 40 dkg brokkoli
- 20 dkg zöldborsó
- 1 dl víz (tésztafőzővíz)
- 50 g fenyőmag (pirított)
- 2 ek élesztőpehely
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 40 dkg spagetti tészta (durum spagetti)
- 1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés:
1- A durum spagettitésztát sós vízben al dentére főzzük. A főzővízből félreteszünk egy decit, majd leszűrjük a tésztát.
2- Az olívaolaj harmadán üvegesre pároljuk az aprított hagymát és fokhagymát.
3- Hozzáadjuk a zöldbabot, a brokkolit és a zöldborsót, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Picit oda is piríthatjuk, az ízeknek jót fog tenni.
4- A párolt zöldségek harmadát késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a tésztafőzővizet, a pirított fenyőmagot, a sörélesztőpelyhet, az aprított petrezselymet és bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (csak ezt sózzuk, mást eddig nem), hozzáöntjük az olívaolaj maradékát, és az egészet krémesre turmixoljuk.
5- A zöldségszószt visszaöntjük a párolt zöldségekre, és hozzáadjuk a megfőtt tésztát is. Alaposan összekeverjük, pár percet összemelegítjük, majd tálaljuk.
6- Tálaláskor megszórjuk tetszés szerint plusz fenyőmaggal, sörélesztőpehellyel, petrezselyemmel, bazsalikommal és borssal. Egy-egy facsarásnyi citromlé is mehet rá, nagyon jól kihozza az ízeket.
Forrás: Nosalty