Vegán édesburgonya-curry
hirdetés
Különleges ízvilágú, gyors és laktató étel, melyet egy dolgos hétköznap végén, de akár a hétvégi ebéd főfogásaként is tálalhatunk.
Hozzávalók:
hirdetés
- 4 ek napraforgó olaj (bármilyen vegán zsiradék)
- 800 g édesburgonya (lehet 1 kg is)
- 1 db fehér hagyma
- 7 gerezd fokhagyma (minimum)
- 1 tk curry por (curry fűszerkeverék)
- 0.5 tk garam masala
- 0.5 tk római kömény
- 0.5 tk kurkuma (vagy egy másfél cm-es darab friss kurkuma)
- 1 csokor koriander
- 0.5 tk koriandermag (őrölt)
- 2 cm gyömbér (2x2 cm)
- 3 dl növényi tejszín (kókusztejszín)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk szójaszósz
- 500 ml zöldség alaplé
- 20 g margarin (vegán)
- 0.5 ek kukoricaszirup (1.5 tk rizsszirup)
- 1 tk bazsalikom (thai)
Elkészítés:
Mindenekelőtt felhevítjük a zsiradékot egy nagyobb és mélyebb serpenyőben. Megpirítjuk rajta a fehér hagymát, a fokhagymát, és amikor a hagymák 80%-osra pirultak, hozzáadjuk a fűszereket, és azokat is megpirítjuk. Néhány perc után mehetnek bele a felkockázott édesburgonyák a szójaszósszal. Az édesburgonyákat átsütjük, majd miután kis kérget kaptak a kockák, felöntjük némi alaplével/vízzel, majd állandó kevergetés mellett 15-20 percig forraljuk. Ha szükséges, akkor az alaplevet közben pótoljuk. Mivel az édesburgonya nagyon hamar megfő, ügyeljünk arra, hogy ne főzzük péppé. Amikor már majdnem készen van, ha szükséges, utóízesítjük, majd hozzáöntjük a kókusztejszínt is. Mielőtt készen van, még néhány percig rotyogtatjuk együtt a tejszínnel. Készíthetünk hozzá például jázminrizst, vörös lencsét, rizstésztát.
Forrás: Nosalty