Még a kezdőknek is elronthatatlan ez a kapros-túrós lepény-recept!
hirdetés
Nagyon egyszerű, gyors, igazi békebeli recept. Elrontani lehetetlen!
Hozzávalók:
hirdetés
- 25 dkg finomliszt
- 1 ek sertészsír
- 1.5 dl tej
- 1 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 4 ek zsemlemorzsa
- 85 dkg tehéntúró (zsíros)
- 3 evőkanál búzadara
- 3 db tojás (3 nagy, vagy 4 kicsi)
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukorral együtt elmorzsoljuk a langyos tejben, és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, elmorzsoljuk vele. Hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, és a felfuttatott élesztőt. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk, és letakarva fél órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a 3 tojást, a finomra vágott kaprot, sózzuk. A lágyságától függően hozzáadunk 2-4 ek búzadarát. Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, belesimítjuk a tésztát (elég kézzel beleigazítani, huzigálni). Megszórjuk a zsemlemorzsával. Az utolsó tojást elkeverjük a tejföllel, és a túrós töltelék tetejére simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra. Kb. 45-50 percig sütjük, majd kivesszük, és megvárjuk míg langyosra hűl, mielőtt szeleteljük.
Forrás: Nosalty