Sült krumpligolyó
hirdetés
Remek recept azoknak, akik túltolták a krumplipüré mennyiségét. Salátával, szósszal is mennyei, nem feltétlenül kell hús tálalni hozzá.
Hozzávalók:
hirdetés
- 8 közepes db burgonya
- 5 kk kakukkfű
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 db chili
- 4 db tojás
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, krumplipürét csinálunk belőle. Ha kész a püré, én két felé szoktam szedni. Az egyikbe kakukkfüvet és füstölt sajtot keverek, a másikba szárított chilit. Ha már egy kicsit kihűlt a krumpli, kis golyókat formálunk belőle. Majd a szokásos módon a golyókat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Az így elkészült krumpligolyókat bő forró olajban kisütjük. Nem kell neki sok idő. Kb.: 1 perc, éppen, hogy megpiruljon. Ha tovább sütjük, akkor szétesnek a golyók.
Forrás: Nosalty