Csőben sült brokkoli hagymás besamellel
hirdetés
Nincs is jobb vacsora egy jóféle csőben sült zöldségnél - ezt a brokkolis változatot pedig a besamelmártásba kevert vöröshagyma teszi még ellenállhatatlanabbá.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 közepes db brokkoli
- 30 g vaj
- 1 közepes db vöröshagyma (felaprítva)
- 2 csapott ek finomliszt
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 5 dkg edami sajt
- 1 ek vaj (sütőtál kikenéséhez)
- 1 ek zsemlemorzsa (sütőtál kikenéséhez)
- 5 dkg edami sajt (tetejére)
Elkészítés:
- A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd szűrőbe rakjuk, és forrásban lévő víz felett, lefedve 5-10 percet pároljuk.
- A felforrósított vajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett, több adagban hozzáöntjük a tejet is.
- Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Belereszelünk 5 deka edami sajtot, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
- Egy sütőbe való tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával kibélelünk. Belepakoljuk a párolt brokkolirózsákat, majd ráöntjük a hagymás besamelmártást.
- Sajtot reszelünk a tetejére, és 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: Nosalty