Illatos-omlós citromos csirke
hirdetés
Van a kínai büfés íztelen, olajban tocsogó verzió, és van ez a ropogós, illatos, citromos változat. Te melyiket választod?
Hozzávalók:
hirdetés
A csirkéhez: 3 db tojásfehérje, 0.5 dl víz, 100 g étkezési keményítő, 500 g csirkemell filé.
A szószhoz: 1 dl citromlé, 4 ek szójaszósz, 3 dl víz, 100 g barna cukor, 0.5 citromból nyert citromhéj, 2 evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk és félretesszük. A tojásfehérjéket egy kevés vízzel enyhén felverjük, majd részletekben belekeverjük a keményítőt. A keményítős masszába belekeverjük a csirkemellcsíkokat, majd lefedve, 15 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a citromos szószt. Egy tálba öntjük az alapanyagokat, csomómentesre keverjük, és felhasználásig félretesszük. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a keményítős masszával bevont csirkemelleket, majd papírtörlővel bélelt tálra tesszük őket. A serpenyőben maradt olajat kiöntjük, majd visszatesszük az edényt a tűzre, beleöntjük a citromos szószt, és nagy lángon, gyakori kavargatás mellett besűrítjük. Visszavesszük a lángot, beledobáljuk a kisült csirkemelleket, és jól átforgatjuk a csirkéket, hogy mindenhol befedje a citromos máz. Citromkarikákkal és petrezselyemmel tálaljuk.
Forrás: Nosalty