Csicseripörkölt, ha már unod a húst
hirdetés
Ha vegán vagy, ha nem, ha unod a húst, ha nem, érdemes kipróbálni, mert nagyszerű fehérjeforrás, az íze pedig csodálatos! Akárcsak egy jó ragunál, a titok itt is az alapként funkcionáló paradicsomos-paprikás szószban rejlik.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 db vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 0.5 db hegyes erős paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db koktélparadicsom
- 2 ek sűrített paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 2.5 dl vörösbor
- 70 dkg csicseriborsó konzerv (töltőtömeg)
Elkészítés:
- A finomra aprított hagymát napraforgóolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kétféle, apróra kockázott kaliforniai, valamint a hegyes erős paprikát és a lereszelt fokhagymagerezdeket. Alaposan elkeverjük, majd 5-10 perc alatt megfonnyasztjuk őket.
- Jöhet a pirosítás: hozzáadjuk az aprított koktélparadicsomokat, a sűrített paradicsomot, valamint egy jó adag füstölt fűszerpaprikát. Sózzuk-borsozzuk, és kicsit megpirongatjuk az egészet.
- Ízesítésként tetszés szerint hozzáadhatunk egy kevés folyékony füstöt, majd felöntjük vörösborral. Alacsony lángon, lefedve, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a zöldségek gyakorlatilag szétesnek.
- Ekkor hozzáadjuk a főtt, leszűrt csicseriborsót, és az egészet együtt főzzük még egy pár percet, amíg a csicseri átmelegedik és picit tovább puhul.
- Melegen tálaljuk: köretként bulgur tökéletes választás hozzá, egy kanál vegán tejföllel és jó sok petrezselyemmel megtoldva pedig maga a mennyország!
Forrás: Nosalty