Baconös-póréhagymás gnocchi sajtszószban
hirdetés
Gyors, laktató, akár maradékból is összedobható téli vacsi roppanós póréval, baconnel, és krémes sajtszósszal!
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon
- 1 db póréhagyma
- 1 dl fehérbor
- 100 ml habtejszín
- 250 g krémsajt
- 1 kk mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 15 dkg füstölt sajt
- 80 dkg gnocchi
Elkészítés:
A bacont és a pórét felcsíkozzuk, a füstölt sajtot lereszeljük. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a bacont, és megsütjük. nem kell roppanósra, de fontos, hogy nagyjából kiengedje magát a zsírt. Hozzáadjuk a pórét, és 5 percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a bort, és nagy lángon 1-2 perc alatt elforraljuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot és a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük, hozzáadjuk a füstölt sajtot, főzzük 2-3 percig, majd beleforgatjuk a gnocchit. Azonnal tálaljuk.
Forrás: Nosalty