Itt az igazi francia sajtkrémleves receptje!
hirdetés
Nagyon finom, különleges ízvilágú, elegáns leves. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!
Hozzávalók:
hirdetés
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott ek finomliszt
- 1.5 l szárnyas alaplé
- 40 dkg camembert sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- 1 db zsemle
Elkészítés:
Az olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a hideg alaplével, felforraljuk, és hozzáadjuk a felszeletelt sajtot. Ezután csendesen forralva megvárjuk, amíg felolvad benne a sajt, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, kakukkfű. Ha kellően kiolvadt a sajt, egy botmixer segítségével a maradékot is pürésítjük benne. Ezután átszűrjük az egészet, hogy szép selymes legyen, majd visszatesszük a tűzre, ha szükséges, utána ízesítjük, és az elpárolgott levet is pótoljuk, rövid ideig forraljuk, és kész. Közben egy szikkadt zsemlét apró kockára vágunk, majd egy serpenyőbe téve rázogatva megpirítjuk. A forró levest ezzel a pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Forrás: Nosalty