Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga
hirdetés
Ennek a finomságnak a láttán biztosan összefut majd a nyál a szádban! A cukorbevonattal nyakon öntött fahéjas tekercs az amerikai péksüteménylánc, a Cinnabon védjegye.
A népszerű specialitás mára összeolvadt a márka nevével, ahogyan az egy igazi franchise-nál történni szokott. A recept tojás- és tejmentes, hogy mindenki számára elérhető legyen.
hirdetés
Hozzávalók:
Tészta: 500 ml mandulatej (cukormentes), 100 g tejmentes margarin (sótlan, olvasztott), 50 g barna cukor, 7 g élesztő, 650 g finomliszt (kelt tészta süteményliszt), 2 csipet só
Töltelék: 50 g tejmentes margarin (puha), 150 g barna cukor, 3 ek fahéj
Öntet: 200 g porcukor, 15 ml mandulatej, 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A felmelegített mandulatejet egy nagy edénybe öntjük, hozzáadjuk a margarint, a barna cukrot, végül az élesztőt, és 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután jöhet hozzá a liszt és a só, hogy a tésztát egy fakanál segítségével vagy a kezünkkel könnyedén összegyúrjuk. Egy konyharuhával vagy folpackkal fedjük le, és tegyük félre pihentetni 1 órára valamilyen meleg helyre. Amikor a tészta szépen megkelt a melegben, szórjunk rá egy kis lisztet, és gyúrjuk át ismét, mielőtt még a sodródeszkára fektetjük. Ezután elkezdjük téglalapalakúra, kb. 1,5 centi vastagra nyújtani.
A kinyújtott tészta felszínét megkenjük puha margarinnal, megszórjuk a barna cukorral és a fahéjjal, majd elkezdjük egyenletesen feltekerni. A feltekert roládot 2 centi vastag cikkekre vágjuk, a tekercseket pedig egy margarinnal kikent hőálló tálba helyezzük egymás mellé, és egy fél órát hagyjuk állni. A pihentetés után a 180°C-os előmelegített sütőbe helyezzük őket 30 percre. Ha szeretnénk, meglocsolhatjuk őket egy kis vaníliakivonattal, mielőtt a sütőbe rakjuk őket.
Egy tálba beleöntjük a porcukrot, hozzáadjuk a mandulatejet és a vaníliakivonatot, és egy habverő segítségével összekeverjük. A tekercseket a sütőből kivéve még melegen, a mázzal meglocsolva tálaljuk.
Forrás: Nosalty