A legegyszerűbb borsóleves óriásnokedlivel
hirdetés
A borsólevest sokan készítik egy kis hússal - farháttal vagy szárnnyal. Ez egy egyszerű, húsmentes változat - szép nagy, kerek nokedlikkel.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kis db vöröshagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 közepes db sárgarépa (újrépa)
- 1 közepes db fehérrépa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1.5 ek napraforgó olaj
- 1 púpozott ek finomliszt
- 1.5 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db tojás
- 5 dkg finomliszt (kb.)
- 1.3 l víz (kb.)
Elkészítés:
A zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. 20-25 perc alatt készre főzzük. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, levesszük a tűzről, és elkeverjük. Hideg vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük. A rántást visszaöntjük a levesbe, és kis lángon tovább forraljuk. A tojást felverjük, sózzuk, majd hozzáadunk kb. 5 dkg lisztet hozzáadunk. Jól kikeverjük, és egy kiskanállal a gyöngyöző leveshez adjuk.
Forrás: Nosalty