Tojáspörkölt baconnel - Így készül el a leghamarabb!
hirdetés
Ha jobban belegondolunk, ez inkább paprikás, de tojáspörkölt néven híresült el, úgyhogy nem variálunk a névvel. Csak élvezzük. Mert isteni finom!
Hozzávalók:
hirdetés
- 125 g bacon (7-8 szelet)
- 5 db főtt tojás
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 kis db vöröshagyma (lehet az egyik lila is)
- 175 g tejföl
- 1 teáskanál cukor
- 1 ek só
- 0.5 teáskanál bors
- 3 dl víz
- 10 g étkezési keményítő
Elkészítés:
Pirítsuk le a bacont az olajon, majd az apró kockákra vágott hagymát is dobjuk rá, és pároljuk üvegesre. Jöhet rá a só, a bors és a cukor, majd a tejföl és a víz is. Forraljuk össze az egészet, és a 10 g keményítőt keverjünk csomómentesre egy merőkanálnyi lével. Mehetnek bele a felkarikázott kemény tojások, és mikor ezekkel együtt újra felforraltuk az egészet, öntsük bele a keményítős levet is. Tálalhatjuk galuskával, tésztával vagy tarhonyával is.
Forrás: Nosalty