Kolbászos-sajtos rakott krumpli
hirdetés
A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható. Abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, több napig is fogyasztható, és dobozba csomagolva munkába vagy suliba is magunkkal vihető.
Mi most egy klasszikus verziót hoztunk egy kis sajttal és kolbásszal felturbózva, ami csak még jobban növeli az élvezeti értékét.
hirdetés
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 400 g tejföl
- 100 g csípős kolbász
- 100 g gyulai kolbász
- 6 db tojás
- 5 szelet bacon
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 200 g sajt (gouda)
- 6 ek kacsazsír
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Ez idő alatt a tojásokat szintén sós vízben keményre főzzük. Miután kihűlt, a burgonyát fél-egy centi vastagságú karikákra vágjuk. A tojásokat megpucoljuk, és tojásszeletelővel felvágjuk. A tejfölt kikeverjük a megolvasztott kacsazsírral. A kolbászokat is felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, majd jöhet az étel összeállítása.
Egy zsírozott sütőtál aljára mehet egy réteg burgonya, rá egy adag tejföl és reszelt sajt, majd egyenletesen eloszlatva jöhet a szeletelt tojás és a kolbász is. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a rétegeket. Ezt a folyamatot ismételjük meg még egyszer, majd burgonyával zárjuk az egészet. Kenjük meg a maradék tejföllel, szórjuk meg sajttal, végül helyezzük rá a szalonnaszeleteket. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt süssük készre, akkor jó, ha a teteje aranybarnára pirul, és ropogós a szalonna. Nagy adag tejföllel és frissen őrölt borssal tálaljuk.
Forrás: Nosalty