Tarjával töltött sajtos-tejfölös édesburgonya
hirdetés
Elképesztően egyszerű és legalább ennyire finom töltött édesburgonya, amit kevés munkával, akár hétköznap este összedobhatunk.
Mi most jóféle sült tarjával pakoltuk meg, de bármilyen más hússal csodálatos, sőt, vegetáriánus módon is nyugodtan elkészíthetjük - a variációk száma végtelen!
hirdetés
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 4 ek tejföl
- 10 dkg cheddar sajt
- 20 dkg sertéstarja (felkockázva vagy "tépkedve")
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- 2 közepes db újhagyma
Elkészítés:
- Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd megszurkáljuk, és 200°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni őket, nehogy megégessük magunkat.
- Vágjuk le a burgonyák tetejét, majd egy kiskanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét, vigyázva, hogy ne szakítsuk el sehol sem a héját.
- A kikapart burgonyabelsőt törjük össze villával. Adjuk hozzá a tejfölt, a felaprított sült tarját, valamint a sajt 2/3-át. Sózzuk-borsozzuk, keverjük össze, és kanalazzuk vissza az édesburgonyák belsejébe.
- A tetejüket szórjuk meg a maradék sajttal, és 180°C-os sütőben süssük őket 10-15 percig, amíg a sajt szépen ráolvad.
- Tálaljuk melegen, frissen aprított petrezselyemmel, valamint újhagymával megszórva.
Forrás: Nosalty