3 apró bonboncsoda, amivel leveszed a lábáról a kiszemelted
hirdetés
Készítsétek el ajándékba, garantáltan nagy sikere lesz mindhárom szerelmi finomságnak!
Forrócsokigolyó
Hozzávalók:
hirdetés
- 26 dkg étcsokoládé
- 1.5 dl habtejszín
- 2 ek vaj
- fahéj ízlés szerint
- kardamom ízlés szerint
- szegfűszeg ízlés szerint
- 40 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
- Az étcsokoládé nagyjából 2/3-át egy tálba belekockázzuk, majd leöntjük a forró tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
- Ekkor jöhet bele a maradék csokoládé, amit szintén elkeverünk benne, majd ízlés szerint fűszerezzük - mi most a karácsonyra való tekintettel fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal szórtuk meg.
- Amikor teljesen simára kevertük, hűtőbe tesszük nagyjából 4-6 órára, hogy megdermedjen, de még formázható legyen.
- Egy kiskanál segítségével diónyi adagokat szedünk a csokiból, amit aztán picit vizes kézzel golyóvá gyúrunk, majd a kakaóporban megforgatunk.
- A kész csokigolyókat fogyaszthatjuk magukban is, vagy egy bögre forró tejbe rakva csodás forrócsokit készíthetünk belőlük.
Nutellás trüffel
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín
- 30 g vaj
- 120 g nutella
- 100 g törökmogyoró
Elkészítés:
- A mogyoró kivételével az összes hozzávalót egy tálba öntjük, majd vízgőz felett addig melegítjük, amíg fel nem olvad a vaj és egy homogén masszát kapunk.
- Ha a massza szobahőmérsékletű, hűtőbe tesszük 1,5-2 órára, amíg formázható állagú nem lesz. Közben 1-2 alkalommal átkeverhetjük.
- Tetszés szerinit golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a darált mogyoróban.
- Újra hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjenek a trüffelek.
Gyors Raffaello golyók mandulaaromával
Hozzávalók:
- 60 ml víz
- 80 g porcukor
- 160 g sovány tejpor
- 80 g kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 5 ml mandulaaroma
- 80 g mandula (20-25 szem)
- 50 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- A porcukorból és a vízből szirupot főzünk.
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a vajat, a cukorszirupot, valamint a mandulaaromát.
- Kanállal vagy kézzel összegyúrjuk annyira, hogy utána könnyedén formázhatóak legyenek (ha túl puha lenne, rakjuk hűtőbe pár percre).
- Kis gombócokat formázunk a masszából, melyek közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, majd jól meghempergetjük őket kókuszreszelékben.
Forrás: Nosalty