Almás-hagymás pulykasült
hirdetés
Egyszerű krumplipürével, de még anélkül is remek ebéd vagy vacsora lehet ez az almás-hagymás pulykacomb.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg pulykacomb
- 5 közepes fej vöröshagyma
- 5 nagy db alma
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál rozmaring (vagy 2 tk szárított)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk. Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát,mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük,és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük. A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk. Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda. Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.
Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk. Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát. Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet. Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.
Forrás: Nosalty