Almás sertésszűz bármilyen alkalomra
hirdetés
Egy egyszerű, de mégis elegáns fogás akár hétvégére vagy az ünnepekre.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 db sertés szűzpecsenye
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg vaj
- 2 közepes db vöröshagyma
- 3 közepes db alma
- 2 púpozott ek finomliszt
- 3 dl cider
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek méz
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A húst vágjuk fel 1,5-2 centis szeletekre. Sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, és erős lángon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd tegyük félre. Ha az összes hús kész, ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a vajat, olvasszuk fel, és adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt hagymát, és közepes lángon dinszteljük meg. Nem kell teljesen puhára, jót tesz az ételnek, ha kicsit ropogós marad. Adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott almát, és pirítsuk még egy-két percig. Kanalazzuk hozzá a lisztet, alaposan keverjük el, majd öntsük fel a ciderrel. Forraljuk néhány percig, majd tegyük bele a mustárt, és öntsük fel a tejszínnel. Tegyük vissza a hússzeleteket (és a hús kifolyt levét is öntsük bele), majd addig főzzük a szószban, amíg a hús meg nem puhul.
Forrás: Nosalty