Bazsalikomos-mozzarellás csirke
hirdetés
Gyors és könnyed étel csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 db csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg feketeerdő sonka (4 szelet)
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 ek balzsamecet
- 8 levél bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, és 4 részre bontjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk. Néhány perc alatt a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk, vigyázzunk, hogy ne süssük meg teljesen. A serpenyőt még ne tegyük el, később még szükség lesz rá. Előkészítünk egy tepsit, áthelyezzük a csirkemelleket, majd 4 szelet sonkával, és a sajttal befedjük őket. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Az előbb használt serpenyőben olajat hevítünk, majd a félbevágott paradicsomokat 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, az aprított fokhagymát, és összeforgatjuk. Utolsó lépésként a csirkéket nyakon öntjük a paradicsomos szósszal, és magában vagy körettel fogyasztjuk.
Forrás: Nosalty