Brassói, ahogy mi szeretjük
hirdetés
A sok olyan étel között, amik annyira népszerűek, hogy annyiféle változatuk létezik, ahány háztartásban készülnek, a brassói előkelő helyet foglal el. Egyeseknél jó bő lével készül, másoknál szárazon, itt karaj az alapja, ott csirkehús akár. Eltérhet a fűszerezés is, a krumpli készítése is: még főtt krumplival is láttam már. Természetesen a mi kis családunknak is megvan a maga „titkos”, ezer éve bevált változata, ami számunka „az IGAZI”.
Hozzávalók:
hirdetés
-
1.5 kg sertés rövidkaraj (pulykamellből is jó)
-
1.5 kg burgonya
-
400 g vöröshagyma
-
100 g füstölt szalonna
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv paprika
-
18 g só
-
5 g bors
-
15 g fűszerpaprika
-
30 g majoranna
-
10 gerezd fokhagyma
-
3 dl víz (kb.)
Elkészítés: