Brassói, ahogy mi szeretjük
hirdetés
            A sok olyan étel között, amik annyira népszerűek, hogy annyiféle változatuk létezik, ahány háztartásban készülnek, a brassói előkelő helyet foglal el. Egyeseknél jó bő lével készül, másoknál szárazon, itt karaj az alapja, ott csirkehús akár. Eltérhet a fűszerezés is, a krumpli készítése is: még főtt krumplival is láttam már. Természetesen a mi kis családunknak is megvan a maga „titkos”, ezer éve bevált változata, ami számunka „az IGAZI”.
Hozzávalók:
hirdetés
- 
1.5 kg sertés rövidkaraj (pulykamellből is jó)
 - 
1.5 kg burgonya
 - 
400 g vöröshagyma
 - 
100 g füstölt szalonna
 - 
1 közepes db paradicsom
 - 
1 közepes db tv paprika
 - 
18 g só
 - 
5 g bors
 - 
15 g fűszerpaprika
 - 
30 g majoranna
 - 
10 gerezd fokhagyma
 - 
3 dl víz (kb.)
 
Elkészítés:
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
                    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                
                            
                    
                    Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                
                            
                    
                    Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                
                            
                    
                    Paprikakrémleves egyszerűen!
                
                            
                    
                    Könnyű és puha túrógombóc
                
                            
                    
                    Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                
                            
                    
                    Elindult az Országos Bortúra!
                
                            
                    
                    Édes Valentin-nap egészségesen
                
                    
    
            

        
        
        
        


















