Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga
hirdetés
![Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga](https://delina.hu/userfiles/4/c/4cb54bc3ee5b1d94e46eb68532e4008e_thum_300x336.jpeg)
Ennek a finomságnak a láttán biztosan összefut majd a nyál a szádban! A cukorbevonattal nyakon öntött fahéjas tekercs az amerikai péksüteménylánc, a Cinnabon védjegye.
A népszerű specialitás mára összeolvadt a márka nevével, ahogyan az egy igazi franchise-nál történni szokott. A recept tojás- és tejmentes, hogy mindenki számára elérhető legyen.
hirdetés
Hozzávalók:
Tészta: 500 ml mandulatej (cukormentes), 100 g tejmentes margarin (sótlan, olvasztott), 50 g barna cukor, 7 g élesztő, 650 g finomliszt (kelt tészta süteményliszt), 2 csipet só
Töltelék: 50 g tejmentes margarin (puha), 150 g barna cukor, 3 ek fahéj
Öntet: 200 g porcukor, 15 ml mandulatej, 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A felmelegített mandulatejet egy nagy edénybe öntjük, hozzáadjuk a margarint, a barna cukrot, végül az élesztőt, és 5 percig hagyjuk pihenni. Ezután jöhet hozzá a liszt és a só, hogy a tésztát egy fakanál segítségével vagy a kezünkkel könnyedén összegyúrjuk. Egy konyharuhával vagy folpackkal fedjük le, és tegyük félre pihentetni 1 órára valamilyen meleg helyre. Amikor a tészta szépen megkelt a melegben, szórjunk rá egy kis lisztet, és gyúrjuk át ismét, mielőtt még a sodródeszkára fektetjük. Ezután elkezdjük téglalapalakúra, kb. 1,5 centi vastagra nyújtani.
A kinyújtott tészta felszínét megkenjük puha margarinnal, megszórjuk a barna cukorral és a fahéjjal, majd elkezdjük egyenletesen feltekerni. A feltekert roládot 2 centi vastag cikkekre vágjuk, a tekercseket pedig egy margarinnal kikent hőálló tálba helyezzük egymás mellé, és egy fél órát hagyjuk állni. A pihentetés után a 180°C-os előmelegített sütőbe helyezzük őket 30 percre. Ha szeretnénk, meglocsolhatjuk őket egy kis vaníliakivonattal, mielőtt a sütőbe rakjuk őket.
Egy tálba beleöntjük a porcukrot, hozzáadjuk a mandulatejet és a vaníliakivonatot, és egy habverő segítségével összekeverjük. A tekercseket a sütőből kivéve még melegen, a mázzal meglocsolva tálaljuk.
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
![Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval](https://delina.hu/userfiles/e/f/efb32358eef77367d88264bd7a978b47_thum_130x135.jpg)
![Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!](https://delina.hu/userfiles/3/e/3e585ef0b283e0274a22339414dcdd07_thum_130x135.jpeg)
![Édesburgonya-krémleves kókusztejjel](https://delina.hu/userfiles/f/5/f50395b6f77dac5d4ad25e2ca875ccd5_thum_130x135.jpg)
![Paprikakrémleves egyszerűen!](https://delina.hu/userfiles/7/4/744eb17a89745a7efc4ab00706cb359a_thum_130x135.jpeg)
![Könnyű és puha túrógombóc](https://delina.hu/userfiles/d/d/dd0992cc86c9043e7f6f843ba8b57b9e_thum_130x135.jpeg)
![Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával](https://delina.hu/userfiles/7/1/717353806eb42e36708d50e7acd22a32_thum_130x135.jpg)
![Elindult az Országos Bortúra!](https://delina.hu/userfiles/4/e/4ebfe01acc1b92648c0e6fb3107669a7_thum_130x135.jpg)
![Édes Valentin-nap egészségesen](https://delina.hu/userfiles/0/4/0410876a8ea0cf17d374c8bdb046ef9c_thum_130x135.jpg)