Currys burgonyafőzelék, fűszeres húsgolyóval
hirdetés
A jól megszokott krumplifőzeléket felturbóztuk curryvel és kókusztejjel. A hagyományos fasírtot pedig tovább ízesítettük ütős indai fűszerekkel. Sok zöldfűszer és limelé is került bele.
Hozzávalók:
hirdetés
Főzelék
- 1.2 kg kifliburgonya
- 2 közepes db vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 4 db babérlevél
- 6 dl víz
- 1 kávéskanál ételízesítő
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl kókusztej
- 3 ek curry por
Húsgolyó
- 400 g darált marhahús
- 400 g darált sertéshús
- 3 közepes db újhagyma
- 1 lime-ból nyert limelé
- 1 teáskanál koriandermag
- 1 teáskanál római kömény
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 kk sáfrány
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 db tojás
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a curryport, átforgatjuk, majd rádobjuk a megpucolt, karikára vágott burgonyát, babérlevelet, és felöntjük vízzel, ízesítjük.
Fedő alatt a forrástól számítva kb. 12-14 percig főzzük. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a burgonyát. Kókusztej és egy merőkanál főzeléklével hőkiegyenlítést végzünk, majd visszakeverjük az alaphoz.
Már nem forraljuk, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és elkészítjük a húsgolyókat.
Egy nagy tálban az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, golyókat formálunk, és tepsire helyezve, sütőben 180-200°C fokon 15-20 percig sütjük, aranybarnára.
A főzeléket a kisült golyókkal kis limelével, szeletelt újhagymával, petrezselyemmel-mentával gazdagon megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Nosalty