Darált hússal töltött gombafejek sütőben sütve
hirdetés
Remek és érdekes vendégváró falatok, de akár egy romantikus vacsorára is ideális! Könnyű elkészíteni, így kezdőknek is ajánlott!
Hozzávalók:
hirdetés
- 8 nagy db csiperkegomba
- 500 g darált sertéshús
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 20 g sajt
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 közepes db paradicsom
- 2 teáskanál napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1.5 dl víz
Elkészítés:
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
- Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)
- Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
- Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.
- Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.
Forrás: Nosalty