Édesburgonya-gnocchi, a reformkonyha szerelmeseinek
hirdetés
Nem szabad hagynunk, hogy a hétköznapi, megszokott ételek olyannyira rabul ejtsenek minket, hogy étkezésünk egyoldalúvá váljon. A változatos étrendhez kellenek a kevésbé ismert alapanyagok is - ilyen például az édesburgonya.
Bár párolva, sütve már elég trendi zöldség lett Magyarországon, azért érdemes az édesburgonyát több módon is felhasználni. Íme egy ötlet, krumpli helyett a gnocchi tésztájában is ott lehet!
hirdetés
Hozzávalók:
Gnocchi
- 250 g finomliszt
- 175 g édesburgonya
- 1 db tojás
- 0.5 tk só
Mártás
- 3 db újhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 4 közepes db gomba
- 10 db koktélparadicsom
- 200 ml főzőtejszín
- 50 g parmezán sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát megmossuk, villával megszurkáljuk, majd mehet is az előmelegített sütőbe 180 C fokon 45-60 percre. Ha megpuhult, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Amikor már kihűlt, meghámozzuk és villával vagy turmixszal pürésítjük. Hozzáadjuk a liszthez és a tojáshoz, majd összegyúrjuk.
A tésztát kb. 10 részre osztjuk, majd lisztezett felületen hosszú nudlikat sodrunk belőle. 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd mehet is a forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljött a víz tetejére a tészta, akkor kész is. Leszűrjük, majd kedvünk szerint mártásokhoz használhatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, majd kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a parmezánt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ha kész, elkeverjük a gnocchival és már ehetjük is!
Forrás: Nosalty