Egy kis különlegesség: Diós-sörös kenyér
hirdetés
Ha a száraz hozzávalókat rétegezve egy csinos üvegbe töltjük (liszt, rozsliszt, élesztő, só, dió), megkötjük egy szép szalaggal, a sört mellécsomagoljuk, és a receptet is mellékeljük, egy kreatív ajándék is lehet.
Egy lelkes ínyencnek a legszebb ajándék, ha saját kezűleg készítünk neki valami ehetőt, de ha meglátja a szépen rétegezett hozzávalókat, biztosan kedvet kap, hogy elkészítse a kenyeret! Így egy konyhában szívesen sürgő-forgó egyén számára dupla ajándék.
hirdetés
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 7 dkg rozsliszt
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 2 teáskanál só
- 8 dkg dió (durvára vágva)
- 1.5 dl barna sör
- 2 dl víz
Elkészítés:
- A hozzávalókat gyúrjuk össze a sörrel és 2 dl langyos vízzel, majd dagasszuk ki.
- Kelesszük szobahőmérsékleten 18 órát.
- Gyúrjuk át lisztezett felületen.
- A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
- Tegyük a megformázott kenyeret sütőpapírral bélelt fedeles kerámiatálba, 30 percig lefedve süssük, majd fedő nélkül még 20 percet.
Forrás: Nosalty