Egy klasszikus: Ízes krumplifőzelék
hirdetés
A feltéttől függően pörkölttel, zöldséges vagy húsból készült fasírttal, sült virslivel, tükörtojással tálaljuk, a könnyebbtől a tartalmasabb étkezésig minden megoldható ezzel az egyszerű körettel.
Hozzávalók:
hirdetés
-
1 kg burgonya (főzni való)
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kis db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
4 db babérlevél
-
1 kk majoranna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
275 g tejföl
- Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az ugyancsak apró kockára vágott paprikát, és ha az is üveges, jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom. (Ha van otthon füstölt husi, bármilyen, akkor egy kisebb darabkát a hagymára szeletelhetünk, nagyon jó ízt ad az ételnek!)
- Ekkor ugyancsak a lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit, és sós, fűszerezett vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük. (Aki ecettel szereti, önthet bele 2 evőkanálnyit.)
- Egy külön tálban csomómentesen elkeverünka főzővízből két merőkanálnyit a keményítővel és a tejföllel.
- Ha megfőtt a krumpli, ezzel a habarással folyamatos kavarás mellett sűrítjükbe. Pár rottyanás, és kész is a nagyszerű köret. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty