Egy klasszikus: Ízes krumplifőzelék
hirdetés
            A feltéttől függően pörkölttel, zöldséges vagy húsból készült fasírttal, sült virslivel, tükörtojással tálaljuk, a könnyebbtől a tartalmasabb étkezésig minden megoldható ezzel az egyszerű körettel.
Hozzávalók:
hirdetés
- 
1 kg burgonya (főzni való)
 - 
1 nagy fej vöröshagyma
 - 
1 kis db paradicsom
 - 
1 közepes db paprika
 - 
4 db babérlevél
 - 
1 kk majoranna
 - 
só ízlés szerint
 - 
bors ízlés szerint
 - 
2 ek napraforgó olaj
 - 
3 evőkanál étkezési keményítő
 - 
275 g tejföl
 
- Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az ugyancsak apró kockára vágott paprikát, és ha az is üveges, jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom. (Ha van otthon füstölt husi, bármilyen, akkor egy kisebb darabkát a hagymára szeletelhetünk, nagyon jó ízt ad az ételnek!)
 - Ekkor ugyancsak a lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit, és sós, fűszerezett vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük. (Aki ecettel szereti, önthet bele 2 evőkanálnyit.)
 - Egy külön tálban csomómentesen elkeverünka főzővízből két merőkanálnyit a keményítővel és a tejföllel.
 - Ha megfőtt a krumpli, ezzel a habarással folyamatos kavarás mellett sűrítjükbe. Pár rottyanás, és kész is a nagyszerű köret. Jó étvágyat hozzá!
 
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
                    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                
                            
                    
                    Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                
                            
                    
                    Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                
                            
                    
                    Paprikakrémleves egyszerűen!
                
                            
                    
                    Könnyű és puha túrógombóc
                
                            
                    
                    Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                
                            
                    
                    Elindult az Országos Bortúra!
                
                            
                    
                    Édes Valentin-nap egészségesen
                
                    
    
            

        
        
        
        


















