Egyszerű borsos tokány azoknak, akik unják az ünnepi fogásokat
hirdetés
A tokányról ha beszélünk, akkor mindenkinek egynél több verzió jut eszébe. Viszont most a legegyszerűbb receptjét olvashatjátok el, ami pedig a borsos tokány.
Hozzávalók:
hirdetés
- 25 dkg sertéscomb
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 közepes db paradicsom
- 2 közepes db tv paprika
- 5 dl víz
- 1 csapott ek finomliszt
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- A tokányok alapja a szalonna, amit kockára vágva kisütünk. Minden, ami ezek után következik, változhat, kivéve ezt.
- A kisült szalonnához adjuk a kockára vágott hagymát is, amit üvegesre párolunk.
- Majd jöhet a lehetőleg csíkokra vágott hús, ami miatt a tokány a tokány nevet kapta. Fehéredésig süssük, majd ízlésünknek megfelelően sózzuk és borsozzuk.
- Az ugyancsak kockára vágott paradicsomot és paprikát is a húshoz adhatjuk, majd addig főzzük, míg levet ereszt, és picit elkezdi elfőni.
- Ekkor öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Majd közepes lángon hagyjuk, hogy a víz jelentős része elfőjön.
- A legvégén még egy evőkanál lisztet szórunk a tokányra, amit jól elkeverünk, hogy ne legyen csomós. Köretként pedig tésztát vagy nokedlit kínáljunk hozzá.
Forrás: Nosalty