hirdetés

Partnereink

Eredeti lasagne al forno

hirdetés

Eredeti lasagne al forno

Eme csodálatos réteges tészta kialakulása sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az országot, és megismerték a helyi kultúrát, gasztronómiát.

A lasagne feltehetően a görög “laganon”-ból  (csíkokra vágott lapos tészta) fejlődött ki, amit szintén réteges, szaftos ételek készítéséhez használtak, de a mai modern verziót már az olaszok tökéletesítették.

hirdetés

Hozzávalók:

  • 150 g vöröshagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g halványító zeller
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 250 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 35 dkg konzerv paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • 40 g vaj
  • 40 g finomliszt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 7 dl tej
  • 1 tk szerecsendió
  • 10 dkg mozzarella
  • 40 dkg lasagne tészta

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát. Pároljuk üvegesre olívaolajon, utána adjuk hozzá a darált húsokat. Sózzuk meg, és pirítsuk le. Miután lepirult, adjuk hozzá a fokhagymát, kavarjuk el, és öntsük fel vörösborral. Forraljuk vissza addig, amíg majdnem teljesen elpárolgott a bor.
  2. Öntsük bele a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk meg. Takarék lángon főzzük legalább másfél órát. Ha szükséges, öntsük fel vízzel vagy alaplével. Mikor elkészült, vágjuk bele a bazsalikomot.
  3. A besamelhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, kavarjuk el. Folyamatos keverés mellett öntsük bele lassan a tejet. Mikor besűrűsödött, ízesítsük szerecsendióval, parmezánnal és egy leheletnyi sóval.
  4. Mély tepsi aljára először tegyünk egy kevés ragut. Helyezzük rá a tésztát, majd jöhet egy újabb adag ragu, erre csorgassuk rá a besamelt, úgy hogy a tésztát mindenhol ellepje. Szórjuk meg bőségesen parmezánnal. Ismételjük meg ezt legalább négyszer. Az egyik rétegre helyezzük el a mozzarella sajtot is. A legfelső tésztára végül csak besamel kerüljön és parmezán.
  5. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Miután megsült, hagyjuk tíz percet pihenni.

 

Forrás: Nosalty

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.24.

Ma György napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés