Gyömbéres-ananászos csirkemell
hirdetés
            Aki imádja a keleti konyhát, annak remek alternatíva lehet ez a recept a hétköznapokra is. A gyömbér nagyon intenzív fűszer, érdemes vele óvatosan bánni és utólag még hozzáadni, ha szükséges.
Hozzávalók:
hirdetés
Csirkemell
- 500 g csirkemell filé
 - 2 hüvelykujjnyi gyömbér
 - 340 g ananászkonzerv
 - 0.5 teáskanál só
 - 1 csipet bors
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 közepes db vöröshagyma
 - 500 ml főzőtejszín
 - 50 g sütőmargarin
 
Rizs
- 1 bögre rizs
 - 6 dl víz
 - 3 ek napraforgó olaj
 - 1 csipet ételízesítő
 
Elkészítés:
- Vágjuk fel a vöröshagymát apró kockákra és a margarinon fonnyasszuk meg. Ha kezd összeesni a vöröshagyma, adjuk hozzá a fokhagymanyomóval kinyomott fokhagymát.
 - Mossuk meg a csirkemellett és vágjuk apró kockákra.
 - Adjuk hozzá a csirkemellet a hagymához, és pirítsuk le.
 - Ha lepirult a csirkemell, reszeljük hozzá a megpucolt gyömbért. (a reszelő legkisebb lyukán)
 - Kavarjuk össze, és öntsük fel a tejszín felével.
 - Ha a tejszín kezd összesűrűsödni, adjuk hozzá a sót, a borsot és az ananászt. Az ananász levéből is adhatunk hozzá 1-2 kanállal.
 - Ha teljesen besűrűsödött, adjuk hozzá a maradék tejszínt, keverjük össze és folyamatos kavarás mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
 - Mossuk meg jó alaposan a rizst. Akkor jó, ha a lemosott víz már nem tejfehér, hanem tiszta.
 - Egy jénai tálba öntsük bele az átmosott rizst, adjuk hozzá az ételízesítőt és az olajat, majd öntsük fel kétszer annyi bögre vízzel, mint amennyi rizst kimértünk.
 - Kavarjuk össze, és tegyük be 5 percre a mikrohullámú sütőbe (legalacsonyabb fokozat).
 - Ha letelt az 5 perc, kavarjuk meg, és főzzük tovább 25 percig a legmagasabb fokozaton.
 - Ha letelt a 25 perc, ne vegyük még ki, hadd maradjon bent még egy pár percet.
 
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
                    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                
                            
                    
                    Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                
                            
                    
                    Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                
                            
                    
                    Paprikakrémleves egyszerűen!
                
                            
                    
                    Könnyű és puha túrógombóc
                
                            
                    
                    Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                
                            
                    
                    Elindult az Országos Bortúra!
                
                            
                    
                    Édes Valentin-nap egészségesen
                
                    
    
            

        
        
        
        


















