hirdetés

Partnereink

Gyors csibebrassói, ha nagyon éhes a család

hirdetés

Gyors csibebrassói, ha nagyon éhes a család

Gyors és finom, mindenki nagy kedvencévé válhat. A hozzávalók 4 adagra szólnak, de bátran lehet duplázni is akár!

Hozzávalók:

hirdetés

  • 800 g csirkemell filé
  • 1 kg burgonya
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 csipet petrezselyem
  • 3 ek sertészsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 dl alaplé

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. Amíg a sütő melegszik, a héját rajta hagyva, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sütőtálcára szórjuk. (Én általában még sütőpapírt is teszek alá, hogy ne tapadjon a sütő aljához később.)
  2. Meghámozunk egy egész vöröshagymát, félbevágjuk, majd vékony félkarikákra szeleteljük. A kész szeleteket szétszedjük és rászórjuk a burgonyára.
  3. 5-6 gerezd fokhagymát meghámozunk, késsel megtörünk, majd szintén a burgonyákra dobáljuk. A tepsiben lévő zöldségeket megöntjük egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, majd a 180 fokra melegített sütőbe helyezzük.
  4. Amíg a "tepsis burgonyánk" sül (25-30 perc), mossuk meg és kockázzuk fel a csirkemelleket, majd egy serpenyőben forrósítsuk fel a sertészsírt, és ha már felforrósodott, tegyük rá a csirkéket.
  5. Amíg a csirkekockák levet engednek, majd pirulnak, mossuk meg és kockázzuk fel a tv-paprikákat is. Ha a húsunk már zsírjára pirult, szórjuk mellé a felkockázott tv-paprikákat, és kezdjük azokat is fonnyasztani-pirítani.
  6. Eközben hámozzuk meg a másik hagymánkat és szeleteljük ugyanolyan félkörökre, mint a legelsőt, és ha a paprikák már megfonnyadtak, és nem látunk vízszerű folyadékot a serpenyőnkben, szórjuk bele a szétszedett hagymákat is, majd jöhet egy jó nagy adag sózás, hogy valóban elinduljanak a levek.
  7. Alaposan mossuk meg és kockázzuk fel a két paradicsomot is. Ha már fonnyadnak a hagymák is, mehetnek a serpenyőbe a paradicsomkockák is. Ez ismét ad majd némi levet a hozzávalók alá, ha azonban nem elegendőt, akkor nyugodtan öntsünk némi vizet vagy alaplevet alájuk.
  8. Ezen a ponton jöhet még egy adag só, majd ízlés szerint bors és majoranna, sőt itt már le is fedhetjük a serpenyőnket.
  9. Majd hámozzunk és késsel roppantsunk meg még 5-6 gerezd fokhagymát, amit viszont csak akkor dobjunk a serpenyőbe, ha abban már nem vizet látunk, hanem inkább egynemű szaftot. Egy kicsit hagyhatjuk, hogy a fokhagymák is piruljanak majd jöhet ismét egy kis folyadék.
  10. Amint az utolsó folyadékunkból is szaft lesz, megszórhatjuk az egészet fűszerpaprikával, majd miközben fedő alatt pároljuk a majdnem kész brassóinkat, elkezdhetjük leellenőrizni a tepsis burgonyánk elkészültségi szintjét is.
  11. Amikor azt látjuk, hogy már mindkét edényünkben szinte készre sültek az ételek, öntsük a brassóit a tepsis burgonyára, keverjük meg kicsit, majd helyezzük vissza a sütőtálcát a sütőbe úgy, hogy közben - ha megtehetjük - állítsuk a sütőnket felső sütésre. Néhány (kb. 10) perc pirítás után garantáltan késznek nyilváníthatjuk a brassóinkat, melyet petrezselyemzölddel megszórva tálalunk.

Forrás: Nosalty

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.28.

Ma Stefánia napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés