Gyors tonhalas babsaláta
hirdetés
Pillanatok alatt összedobható vacsora vagy munkahelyi ebéd, ami önmagában és köretként is tökéletes!
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kis db lila hagyma
- 5 dkg szárított paradicsom
- 5 dkg olajbogyó
- 40 dkg fehérbab (két konzerv)
- 12 dkg tonhalkonzerv
- 3 levél bazsalikom
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A konzerv babot leöblítjük. A paradicsomot felcsíkozzuk, a lila hagymát apróra vágjuk. A bazsalikomot finomra vágjuk. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. Az olívaolajat a balzsamecettel kikeverjük, sózzuk-borsozzuk és leöntjük vele a salátát. Ha olajos tonhalat használunk, a konzerv olaját is használhatjuk az öntethez.
Forrás: Nosalty