Hideg joghurtos szilvaleves főzés nélkül
hirdetés
Friss szilvából az igazi, de fagyasztott szilvából is elkészíthető az év bármely szakában. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
hirdetés
A leveshez
- 60 dkg szilva (érett szilvából)
- 15 dkg cukor (vagy más, egyenértékű édesítőszer)
- 6 dl joghurt (natúr joghurt)
- 1 kávéskanál fahéj
A díszítéshez
- 1 közepes db szilva
- 5 dkg vanília fagylalt (1 gombóc fahéjas fagyi)
Elkészítés:
- A szilvát megmossuk, félbevágva kimagozzuk, és tálba tesszük.
- Ráöntjük a cukrot, egy kevés fahéjat, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot. Kissé megforgatjuk, majd az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, és krémesre aprítjuk.
- A levest finom lyukú szűrőn átszűrjük, és tálakba töltjük.
- Egy botmixer segítségével a tálalóedényben felhabosítjuk.
- Betétként adhatunk hozzá egy gombóc fahéjas fagylaltot, vagy ha kiadósabbat szeretnénk, készítsünk hozzá mini túrógombócokat.
- A díszítésre szánt szilvát nagyon apró kockákra vágjuk, és a tetejét meghintjük vele.
Forrás: Nosalty