Íme a tradicionális Cézár saláta receptje!
hirdetés
Az eredeti recept egy Cesar Cardini nevű, olasz származású szakácstól származik, akinek Tijuana-ban volt étterme. Az alkoholtilalom alatt rengeteg amerikai ruccant át Mexikóba, különösen, ha ünnep volt. Július 4-e pedig nagy ünnep, ennek megfelelően rengetegen voltak Cardini éttermében, az alapanyagok pedig rohamtempóban fogytak.
Ekkor találta ki Cardini a Cézár salátát, aminek a karrierje azóta is töretlen. A Cézár salátát frissen szokták összerakni, gyakran a vendégek előtt. Bár Cardini lánya szerint az eredeti receptben nem volt szardellafilé, ma már minden jobb Cézár salátában benne van.
hirdetés
Hozzávalók:
A krutonhoz:
-
150 g kenyér (puha, fehér)
-
2 dkg vaj
-
50 ml olívaolaj
-
0.5 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
A salátához:
-
6 közepes db római saláta (mini, de ha nincs, a hagyományos is megteszi)
-
2 teáskanál citromlé (friss)
-
2 db szardella
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 dl olívaolaj
-
2 db tojássárgája
-
2 dkg parmezán sajt
-
0.3 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint