Ínycsiklandó és tartalmas borscs marhhússal
hirdetés
A zöldségeket kockázhatjuk, reszelhetjük, vagy apríthatjuk vegyesen, csak a főzési időnél tartsuk észben, hogy a különféleképp aprított zöldségek máshogyan puhulnak.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 ek olívaolaj
- 1 db lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 35 dkg marhahús
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 db babérlevél
- 2 db burgonya
- 0.3 db káposzta
- 1.5 l alaplé
- 2 db sárgarépa
- 1 db cékla (nagy darab)
- 1 csokor kapor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
- Az aprított hagymát és fokhagymát az olajon üvegesre dinszteljük. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a marhahúst, és picit lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a köményt és a babérlevelet, és picit ezekkel is összepirítjuk a húst.
- Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a csíkokra vágott káposztát, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Megkeverjük, lefedjük, és alacsony lángon kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
- Ha ez megvan, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és céklát, valamint az aprított kaprot, alaposan összekeverjük, és rottyantunk rajta egyet.
- A kész levest egy-egy kanálka tejföllel tálaljuk.
Forrás: Nosalty