Ízletes lúgosító receptek
hirdetés
Pirított mandulás brokkoli, citromos-fokhagymás spenótlevelek, ízletes spárgahalom és sok más finom étel receptjét olvashatod ma!
A körültekintő, kiegyensúlyozott táplálkozás nagymértékben javítja egészségünket, távol tartja tőlünk a betegségeket, amelyek már fiatalon súlyos tüneteket produkálhatnak, s megnehezíthetik mindennapjainkat. Az elkövetkezendőkben néhány szuper receptet ajánlunk figyelmedbe:
hirdetés
Pirított mandulás brokkoli
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 10 dkg szeletelt mandula, 3 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés: A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira, és egy edényben pároljuk félig ropogósra. Csepegtessük le és tegyük egy tálba. A mandulaszeleteket egy száraz serpenyőben pirítsuk halványbarnára, és szórjuk rá a brokkolira.Tálaláskor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal.
Citromos-fokhagymás spenótlevelek
Hozzávalók: 50 dkg spenótlevél, 1 -2 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, só, bors, olívaolaj.
Elkészítési idő: 20 perc.
Elkészítés: A spenótleveleket alaposan mossuk és tisztítsuk meg. Melegítsük fel egy serpenyőben az olajat, majd tegyük bele a felaprított fokhagymát, és pirítsuk nagyon halványra. Adjuk hozzá a spenótleveleket. Pároljuk néhány percig, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor locsoljuk meg frissen facsart citromlével.
Ízletes spárgahalom
Hozzávalók: 60 dkg spárga, 2 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál citromlé, 1/2 csésze friss kakukkfű, citromkarikák.
Elkészítési idő: 30 perc.
Elkészítés: A spárgát vágjuk fel 2 cm-es darabokra és pároljuk ropogósra. Csepegtessük le és tegyük egy tálba. Egy külön edénybe tegyük bele az olvasztott vajat, a citromhéjat és a citromlevet, a kakukkfüvet, és kicsit melegítsük össze, majd kanalazzuk a tálba helyezett spárgákra. Citromkarikákkal díszíthetjük.
Csőben sült spagetti
Hozzávalók: 25 dkg tönkölyliszből készült, spagettitészta 2 paradicsom 1 citrom leve 1 -2 gerezd fokhagyma, 2-3, teáskanál olívaolaj, frissen őrölt bors 1 kávéskanál oregánó.
Elkészítési idő: 40 perc.
Elkészítés: A tésztát főzzük meg félig, és helyezzük egy tűzálló tálba. A paradicsomot dobjuk forró vízbe, majd vegyük ki, engedjünk rá hideg vizet. így könnyen meghámozhatjuk. A hámozott paradicsomból és a többi hozzávalóból turmixgépben keverjük ki a masszát, és öntsük a spagettire. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 20 percig süssük.
Avokádóval töltött paradicsom
Hozzávalók: 4 kisebb paradicsom friss koriander 1/2 citrom leve 1 avokádó, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma frissen őrölt fekete bors kevés só saláta.
Elkészítési idő: 25 perc.
Elkészítés: A paradicsomokat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, és vájjuk ki a belsejüket egy kanállal. Az avokadó húsát daraboljuk fel, nyomkodjuk össze villával, adjuk hozzá a citromlevet, a lereszelt vöröshagymát, szórjuk bele a fűszereket, alaposan keverjük össze, és töltsük bele a kivájt paradicsomokba. Salátaágyon tálaljuk.
Mandulás zöldségek
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 fej karfiol, 1 szál póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 4 evőkanál darált mandula só.
Elkészítési idő: 35 perc.
Elkészítés: A brokkolit és a karfiolt tisztítsuk meg, daraboljuk fel és lassan pároljuk. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára! Öntsük egy serpenyőbe az olajat, tegyük bele a felaprított fokhagymát és pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a brokkolit, a karfiolt és a póréhagymát. Szórjuk rá a mandulát, alaposan keverjük bele és süssük készre! Ízlés szerint sózzuk.
Zöldségleves spárgával
Hozzávalók: 4 spárga, 3 sárgarépa, 2 zellerszár, 1 vöröshagyma, 5 teáskanál vegamix, 1 / 2 teáskanál római kömény, 2 teáskanál kapor ízlés szerint só.
Elkészítési idő: 35 perc.
Elkészítés: A zöldségeket tisztítsuk meg és karikázzuk fel. Tegyük bele egy lábasba, öntsük fel másfélszeres mennyiségű vízzel, adjuk hozzá a vegamixet, és kis lángon főzzük készre a levest.
ízlés szerint fűszerezzük köménnyel, kaporral és sóval.