Kapros krumplikrémleves
hirdetés
Laktatós, mégis kellemes leves a téli, hűvös napokra. Második fogásként bátran jöhet valami édes, mint például túrós vagy lekváros palacsinta, esetleg fánk.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 db póréhagyma
- 0.5 kg burgonya
- 2 db babérlevél
- 1 csokor kapor
- 4 db borókabogyó
- 3 csepp ecet (ízlés szerint)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 3 dl alaplé
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
- 3 db tojás (főtt)
Elkészítés:
Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit, ráteszünk egy késhegynyi pirospaprikát, felengedjük zöldségalaplével, ízesítjük babérlevéllel, borókabogyóval, sóval és borssal. A krumplit megfőzzük. Egy merítőkanálnyi felkockázott krumplit kiveszünk. A többit botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, adunk hozzá 2-3 dl vizet, hogy krémleves szerű legyen. Ízesítjük ecettel. A végén hozzáadjuk a tejszínt, a frissen felaprított kaprot és kiforraljuk, beletesszük a főtt krumplikockát. Forrón tálaljuk. (Én főtt tojással kínáltam.) Jó étvágyat!